Traveling

November 30, 2017

Att resa runt i Australien är fantastiskt på många vis, men också lite tröttsamt. Australien är vad jag sett hittills sååååå fint. Det finns allt, och naturen är magisk. Men det är också väldigt dyrt att resa i australien, man får leva lite som en råtta. :P

Så en lite uppdatering på vart vi varit och vad som sedan kommer. 

 

Vi började i Sydney, stor stad, mycket folk, men absolut inte som New York. Sydney är ju också vart mitt hem kommer att vara om ca 2 veckor. 

Sydney har såklart olika områden så som de flesta städer och efter att vi sovit 3 nätter på crapy hostel på Kings Cross så åkte vi ut till Boni Beach, mysigt! Där gick alla runt i antingen bikini/badkläder eller träningskläder. En livsstil jag känner mig väldigt bekväm i. Boni var jätte mysigt, men kanske inget i längden, men vem vet. 

 

Efter Bondi så flög vi till Airlie Beach som ligger högre upp på kusten, för att åka och bo på båt vid Whitsunday islands. Dock var vi lite sent ute med att boka båt och fick vänta några dagar för att få komma ut. De dagarna tillbringade vi på stranden och på Hostelet med några nyfunna vänner. 

 

Båt turen var mysig, den var 2 dagar och en natt. Att sova på båt är magiskt, jag satt ute på deck ända tills jag inte kunde hålla ögonen öppna länge och stirrade ner i vattnet. Massa småfisk som glittrade och en stor en som kom då och då för att äta de små antar jag. Vi paddlade också Kayak och såg sköldpaddor och rockor. Snorklade hann vi också med, det var sorgligt att se att så många koraller är döda och hur mycket vi förstör. 

 

Efter Airlie Beach och Whitsunday flög vi till Brisbane, där såg vi staden men jag var också och åt middag med min vän Tara. Tara bor med sin tjej Louise i ett litet hus i utkanten av Brisbane, vid stranden, så mysigt. Är så glad att jag fick komma på middag och träffa dem och se vart de bor. 

 

Nu är vi i Byron Bay, kom hit igår lunch, vi bor i ett litet hus i Suffolk Parks, med en pilates kvinna. Hon är super cool. Älskar huset. Gör en uppdatering på Byron senare. 

 

Cheers Emma <3

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

To travel in Australia is wonderful, but you also get a bit tired. As far as I have seen, I love Australia. It´s chill and the nature is magical. But it´s also super expensive to travel here and I have been living a bit like a rat. :P So here comes some updates. 

 

We started in Sydney, a big city, with a lot of people, but not as New York. Sydney is alos where I´m gonna stay and live soon. I actually have a room in a house from the 13th or dec.

Sydney have different areas as many citys and after we stayed at a crapy hostel at Kings Cross, we moved out to Bonis Beach. I really liked it. The Vibe in Bondi is really what I like. 1, you hang out at the beach with bikini or you walk around in your training clothes and are alway prepared for a workout. I don´t think I will stay around there for longer, but how knows?

 

After Bondi, we took a plane to Airlie Beach, to go out sailing to Whitsunday Islands. We waited a bit long, to book our boat so we needed to wait some days in Airlie beach before we could go, and we spend those days on the beach and the hostel with some new friends we found. 

 

The boat was cozy, We went out there for 2 days and 1 night. To sleep on a boat is Magic. I sat up as long as I possibly could and just stare at the water. Watched all the tiny fishes who were all glittering and some bigger ones that probably just hunt the smaller ones. We did som kayaking and saw some turtles and sting rays. we also went snorkeling, it´s so sad tho to see all the dead corals, why? we´re killing the ocean. :(

 

After Airlie Beach and Whitsunday we took a place to Brisbane, we explore some parts of the city and I had dinner at my friend Taras place. Tara lives in a super cute neighborhood in a house with her girlfriend Lousie. So happy they invited me for dinner. 

 

Now we´re in Byron Bay, we got here yesterday lunch, and we stay at an Airbnb I Suffolk park. With a lady that has a pilates studio at her loft, she's super cool. I love this house. I will do an uppdate about Byron later, we´re gonna stay here for a week now. 

 

Cheers Emma <3

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

March 8, 2018

February 23, 2018

January 1, 2018

December 4, 2017

November 30, 2017

November 17, 2017

October 22, 2017

August 23, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss